عرشه فولادی در اسکلت فلزی
عرشه فولادی نوعی از سقف های ترکیبی است که بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
عرشه فولادی از جوش و متصل کردن ورق های موجدار گالوانیزه بر روی تیرورق ها یا تیرهای فولادی ساخته میشود.
بعد از متصل کردن ورق های گالوانیزه با گل میخ یا برشگیر آرماتوربندی سقف تکمیل و در نهایت سقف آماده بتن ریزی می شود.
ورق های گالوانیزه
ورق های گالوانیزه بسته به مشخصات و نوع کاربری ساختمان ضخامت های متفاوتی دارد که از 0.8 میلیمتر تا 1.2 میلیمتر متغییر می باشد. این ورق ها به روش سرد نورد شده و موجدار ساخته می شوند و در نهایت بصورت یک مقطع ذوزنقه ای شکل در می آیند.
گل میخ
گل میخ ها برای اتصال ورق های گالوانیزه به تیرهای اصلی استفاده می شوند. حداکثر قطر آن ها 20 میلیمتر می باشد. ارتفاع این گل میخ ها بسته به ارتفاع ورق گالوانیزه متفاوت است ولی در هر صورت نباید کمتر از 4 سانتیمتر باشند.
مزایای سقف عرشه فولادی
مزایای سقف عرشه فولادی به شرح زیر می باشد.
- حذف قالبندی: سقف های عرشه فولادی نیاز به قالبندی ندارند. در واقع ورق های متصل شده به تیرهای فولادی باعث حذف قالبندی در این گونه تیر ها می شود.
- حذف تیرهای فرعی
- حذف میلگردهای کششی
- تامین ایمنی بالا
- سرعت اجرای بالا: بدلیل حذف عملیات قالب بندی و عدم نیاز به زمان ماندگاری قالب در زیر سقف ها, بطور همزمان می شود چندین سقف را در یک روز بتن ریزی کرد. در واقع سرعت اجرا در مقایسه با دال های بتنی و تیرچه بلوک 12 برابر می شود.
- وزن کمتر: بدلیل حذف میلگردهای کششی, ضخامت کمتر بتن, حذف تیرهای فرعی و میلگردهای تقویتی وزن ساختمان در اسکلت فلزی در حدود 30 تا 60 درصد کمتر میشود.
معایب سقف های عرشه فولادی
معایب سقف های عرشه فولادی با توجه به مزایای زیاد آن کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
لرزش این سقف ها بدلیل حذف تیرهای فرعی و همچنین ضخامت کم بتن ریزی باعث شده است یکی از معایب سقف های عرشه فولادی به شمار بیاید.
که اگر تمهیدات لازم در این زمینه صورت بگیرد این لرزش ها را تا حدودی می شود کنترل کرد.
«فراوانی علم و آگاهی همواره بر شما جاری باد»