کوره های القایی کوره های الکتریکی هستند که به وسیله جریان برق و میدان مغناطیسی، برای ذوب انواع فلزات از جمله طلا، آلومینیوم و مس بکار گرفته می شوند.

کوره های ذوب القایی ظرفیت های متغییری دارند. این کوره ها با ظرفیت یک کیلوگرم برای مصارف خانگی و کوچک تا ظرفیت صد تن ساخته و مورد استفاده قرار می گیرند. برای آشنایی با کوره های ذوب القایی آلومینیوم در ادامه با ما همراه باشید.

کوره‌های ذوب القایی آلومینیوم

کوره‌های ذوب القایی آلومینیوم، علاوه بر آلومینیوم، برای ذوب آهن و فلزات دیگر نیز کاربرد دارد. درون این کوره ها، کویل های مسی وجود دارد که با آب، سرد می شوند. گرمای تولید شده در این کوره با گرمایش القایی انجام می شود. در واقع، از یک منبع انرژی الکتریکی با ولتاژ بالا استفاده می شود. کوره‌های ذوب القایی از نظر ظرفیت و تقلیل مصرف انرژی نسبت به کوره مقاومتی دارای مزیت می‌باشد.

مزایای کوره های ذوب القایی آلومینیوم

مزایای کوره های ذوب القایی آلومینیوم از قرار زیر است:

  • کوره های ذوب القایی آلومینیوم در ظرفیت های مختلف از یک کیلوگرم تا چندین تن قابل طراحی و ساخت می باشند.
  • در این کوره ها هیچ گونه فعل و انفعالات شیمیایی که باعث ناخالصی و تغییرات ترکیبی مذاب گردد انجام نمی شود.
  • بدلیل استفاده نکردن از الکترود و ورود ناخالصی از طریق مکانیکی در این نوع کوره ها امکان پذیر نمی باشد.
  • از نظر توزیع حرارت و کنترل ترکیب ها کنترل شده تر می باشند.
  • به لحاظ الکتریکی محدودیتی برای افزایش درجه حرارت ندارند.

انواع کوره‌های ذوب القایی

انواع کوره های ذوب القایی به سه دسته تقسیم می شوند:

  1. کوره های فرکانس کم بدون هسته و کانال جریان
  2. کوره های فرکانس کم با هسته و کانال جریان
  3. کوره های فرکانس زیاد

کوره های فرکانس کم بدون هسته و کانال جریان

کوره های فرکانس کم بدون هسته و کانال جریان بسیار ساده و مشتمل به بوته و سیم پیچ ها به جریان هستند که به وسیله آب همواره خنک می شوند. این کوره ها برای ساخت شمش و قطعات بیشتر کاربرد دارند.

کوره های فرکانس کم با هسته و کانال جریان

در کوره های فرکانس کم با هسته و کانال جریان، مذاب بین دو قطب اصلی (هسته) جریان پیدا می کند. تفاوت مهم و اساسی کوره نوع اول و دوم در استفاده از جریان برق و تبدیل به انرژی حرارتی می باشد.

سخن پایانی

آلومینیوم فلزی است با نقطه ذوب پایین 659 و نقطه جوش 2057 درجه سانتیگراد.مقایسه نقطه ذوب این فلز با مس و آهن و مقایسه وزن مخصوص با این دو فلز و همچنین مقایسه خواص آن از دلایل گسترش استفاده از آلومینیوم می باشد.

به دلیل پایین بودن نقطه ذوب آلومینیوم, استفاده از کوره های ارزان قیمت را امکان پذیر می کند. محصولات و مقاطع بسیاری در بازار هستند که در صنایع مختلف کاربرد دارند.

برای تولید این محصولات نیاز به دستگاه ها، تجهیزات و منابع مختلفی است. کوره ذوب القایی یکی از مهمترین تجهیزات برای تولید مقاطع آلومینیومی است. علاوه بر کوره ذوب القایی آلومینیوم، کوره های دیگری برای ذوب آلومینیوم مورد استفاده هستند. برای آشنایی بیشتر مقاله ” انواع کوره‌های ذوب آلومینیوم ” در دانشنامه آهن باکس را مطالعه فرمایید.

فراوانی علم و آگاهی همواره بر شما جاری باد.

آهن باکس مرجع قیمت و فروش انواع محصولات فولادیِ چون میلگرد، نبشی، تیرآهن و … .