فلزات ساختمانی بطور کلی به دو گروه آهنی و غیر آهنی تقسیم می شوند که این مقاله به معرفی انواع فلزات آهنی اختصاص دارد.
انواع فلزات آهنی
آهن خالص مصرف ساختمانی ندارد، اما انواع فولاد و چدن که آلیاژهای آن به حساب می آیند از پر مصرف ترین مصالح فلزی محسوب می شوند که در ادامه به معرفی هریک پرداخته می شود.
چدن
چدن از ذوب مجدد و تصفیه آهن خام به دست می آید. مقدار کربن آن حدود 3 تا 4 درصد می باشد.مقاومت فشاری چدن نسبتا خوب اما مقاومت کششی آن کم است.
کاربرد چدن در صنعت ساختمان
از چدن در ساخت لوله های آبرسانی و فاضلاب و قطعات مربوط به آن مانند زانویی، سه راهه، چهارراهه و شیر و همچنین دیگ های حرارت مرکزی استفاده می شود.
فولاد
فولاد آلیاژی از آهن است که با سوزاندن کربن آهن خام سفید و همجوش کردن آن با کمی کربن و افزودن برخی از عناصر دیگر بدست می آید. فولاد را به روش های ریختن، آهنگری، نوردیدن، کشیدن و پرس کردن شکل می دهند. یکی از مشخصه های فولادهای ساختمانی حداقل مقاومت نهایی فولاد در آزمایش کشش استاندارد است که آن را بر حسب مگاپاسکال و با نماد St نشان می دهند مانند St37, St57,…
انواع شکل های مصرف فولاد در ساختمان
فولاد به شکل های زیر در ساختمان مصرف می شود:
- ورق و تسمه: ورق و تسمه در ساخت قطعات مرکب مانند تیرهای مرکب، ستون های مرکب و تقویت آنها مورد استفاده قرار می گیرند و نقش عمده ای در ساخت سازه های فولادی دارند. ورق هایی که عرض آنها کمتر از 16 سانتی متر باشد تسمه نامیده می شوند.
- میلگرد: انواع میلگرد های مصرفی از نظر روش تولید به دو گروه گرم نورد شده و سرد اصلاح شده، از نظر شکل سطح رویه به دو گروه میلگردساده و آجدار، از نظر جوش پذیری به سه گروه جوش پذیر، جوش پذیر مشروط و جوش ناپذیر و نهایتا از نظر شکل پذیری به سه گروه نرم، نیمه سخت و سخت تقسیم می شوند.
- نیمرخ های نورد شده: مهمترین نوع و شکل فولادهای ساختمانی نیمرخ های نورد شده می باشند که در ساخت و اجرای اسکلت فلزی نقش عمده ای ایفا می کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع فولادهای ساختمانی بخصوص انواع میلگرد و نیمرخ های نورد شده به دانشنامه آهنباکس مراجعه نمائید.
فراوانی علم و آگاهی همواره بر شما جاری باد
آهنباکس مرجع آنلاین قیمت میلگرد و پروفیل