تاریخچه سنگ آهن در ایران

سنگ آهن در جهان به عنوان ماده اولیه فولاد استفاده می شود. در واقع 98 درصد سنگ آهن استخراج شده در دنیا برای تولید فولاد استفاده می شود. صنایع خودرو سازی و صنعت ساختمان صنایع  اصلی و مهم مصرف فولاد می باشند. در نتیجه میزان تقاضاي فولاد در این صنایع بر تقاضا و ارزش سنگ آهن تاثیر گذار است.

برخلاف فولاد که از سنگ آهن که از فولاد تشکیل تولید می شود سنگ آهن جایگزین مستقیمی ندارد اما فولاد که از سنگ آهن تولید می شود جایگزین هایی دارد. از جمله رقابت بالایی با فلزات دیگري چون آلومینیوم دارد که مصرف آن در صنایعی مانند اتومبیل سازی رو به افزایش می باشد. کشور چین بزرگ ترین کشور تولید کننده فولاد در جهان است که 44 درصد تولیدات کل جهان را در دست دارد.

صادرات سنگ آهن در ایران

سنگ آهن از مهمترین منابع تولیدی انواع فلزات و مقاطع فولادی در سطح جهان است. و کشورهای بسیاری در دنیا نیاز به خرید این ماده اولیه دارند. و با توجه به اینکه کشورهای زیادی در جهان قادر به تامین سنگ آهن مورد نیاز خود نیستند و این محصول را به کشور خود وارد می کنند.

ایران یکی از بزرگترین تولیدکنندگان سنگ آهن در جهان است که این محصول را به کشورهای مختلفی صادر می کند. در اصل صادرات سنگ آهن در ایران ارز آوری فراوانی دارد. صادرات سنگ آهن ایران بیشتر توسط شرکت هاي خصوصی و 95 این صادرات به کشورهاي چین و هند می باشد.

چرخه تبدیل سنگ آهن به فولاد

چرخه تبدیل سنگ آهن به فولاد به این صورت می باشد:

  • استخراج از معدن
  • سنگ آهن
  • کنسانتره
  • گندله
  • فولاد

ضرایب تبدیل سنگ آهن به فولاد در ایران

ضرایب تبدیل سنگ آهن به فولاد در ایران عبارت است از:

  1. سنگ آهن : 2.56
  2. کنسانتره : 1.66
  3. گندله : 1.66
  4. آهن اسفنجی : 1.14
  5. فولاد : 1

همان طور که در بالا مشاهده می فرمایید ضریب پایانی تبدیل سنگ آهن به فولاد تقریبا برابر 2.56 می باشد. یعنی به منظور تولید 1،000،000 (یک میلیون) تن فولاد نیاز به 2،560،000 (دو میلیون و پانصد و شصت هزار) تن سنگ آهن می باشد. پودر سنگ آهن استخراج شده در معدن در واحد گُندله سازی تبدیل به گُندله می شود و در قسمت احیاء مستقیم، به آهن اسفنجی تبدیل می شود  و سپس در کوره های قوس الکتریکی واحد فولادسازی ذوب می گردد. فولاد مذاب براي تبدیل به تختال (اسلب) به ماشین هاي ریخته گري مداوم منتقل می گردد.

سخن پایانی

سنگ آهن چهارمین عنصری است که به فراوانی در پوسته زمین یافت می شود. این عنصر فلزی بیشتر در سنگ های رسوبی سطح زمین ذخیره شده و حدود پنج درصد جرمی از پوسته زمین را به تشکیل داده است.

در واقع سنگ آهن نوعی سنگ معدنی است که عنصر آهن در آن با درصد قابل توجهی وجود دارد و همچنین این آهن به روش‌های بهینه، از آن قابل جداسازی است. بزرگترین معادن سنگ آهن ایران عبارتند از گل گهر، چادرملو، چغارت، سنگان، سه چاهون، جلال آباد، چاهگز، آهنگران و… که ذخایر و بهره برداری از آنها بسیار قابل توجه است.

فراوانی علم و آگاهی همواره بر شما جاری باد.

آهن باکس مرجع قیمت و فروش میلگرد، ورق سیاه، نبشی و انواع قوطی و پروفیل