دلایل خوردگی میلگرد
خوردگی میلگرد در بتن به دلیل نبود پوشش کافی میلگرد یا همان کاور میلگرد رخ میدهد و تحت بعضی شرایط, دچار تهدید عوامل مخرب قرار می گیرد. این تهدیدها باعث خوردگی میلگردمیشود.
خوردگی میلگرد می تواند منشا شیمیایی، فیزیکی، حرارتی و یا میکروبیولوژیکی داشته باشد. که در این جا تنها به بررسی منشا شیمیایی به عنوان متداول ترین عامل خوردگی اکتفا میکنیم.
واکنش سنگ دانهای
عموما مصالح دانهای بتن باید خنثی باشند و با سیمان و آب هیچ گونه واکنش شیمیایی انجام ندهند ولی گاهی واکنش قلیایی سیلیسی مابین ذرات سیلیس فعال در بعضی سنگدانهها وجود دارد که در مواجه با سیمانهای پرقلیا اتفاق میافتد و منجر به افت مقاومت,انبساط زیاد, تجزیه و فروپاشی بتن میگردد و در نتیجه میلگرد بدون پوشش میشود و خوردگی میلگرد آغاز میگردد.
اثر اسیدها
اسیدها ممکن است به صورت طبیعی از تخریب و یا فساد گیاهان تولید شوند. سولفوریک اسید در بعضی شرایط طبیعی, مانند مجاری فاضلاب شهری و صنعتی به
وجود میآید. مجاورت بتن مسلح با یک محیط اسیدی فرآیند دو مرحله ای را سبب میشود.
درمرحله اول, واکنش اسید و باز رخ میدهد که در آن اسید با ترکیبات هیدراته موجود در خمیر سیمان واکنش نشان میدهد که باعث تضعیف مقاومت بتن میشود و در مرحله دوم حذف کلسیم هیدروکسید از بتن است.
تخریب خمیر سیمان, ظاهر شدن ذرات شن و ماسه و رویت میلگردهای درحال خوردگی, نشان دهنده حمله اسیدی است.
اثر سولفاتها
ترکیبات سولفاتی به صورت طبیعی هم در خاک و هم در آبهای زیرزمینی, سطحی و یا دریا یافت میشوند. این موارد در صنایعی نظیر پتروشیمی, پالایش نفت, تولید کاغذ و چوب, استخراج و تصفیه فلزات و غیره وجود دارند.
سولفاتها با بعضی مواد تشکیل دهنده خمیر سیمان واکنش نشان می دهد و ضمن تخریب خمیر بتن باعثحجم 2.5 برابری آن می شود. حاصل این امر ایجاد ترک و پوک شدن بتن میگردد و سپس باعث خوردگی میلگرد میشود.
اثر کلریدها
یون کلرید موجود در مواد شیمیایی یخ زدا, آب شور, آب دریا, افزودنیهای بتن حاوی کلسیم کلرید و غیره به پوشش بتنی محافظ میلگردها حمله کردهو باعث نرم شدن این پوشش و شروع واکنش خوردکی میلگرد می گردد.
«فراوانی علم و آگاهی همواره بر شما جاری باد»
آهن باکس مرجع آنلاین قیمت میلگرد زاگرس و قیمت قوطی 2*2