با فلز مس بیشتر آشنا شوید

مس را در دسته فلزات غیرآهنی تقسیم بندی می کنند.مس از فلزات مهم صنعتی می باشد که مصارف زیادی دارد. این فلزقدیمی تر از آهن می باشد.یکی از ارزان قیمت ترین و بهترین فلزهای رسانای جریان الکتریسیته مس می باشد.

این فلز به سادگی جریان برق را از خود عبور داده و به همین دلیل در سیم ها و ابزار آلات انتقال برق تبدیل شده است. در ادامه می توانید بیشتر با تاریخچه ی این فلز و کاربردهای آن در صنعت آشنا شوید.

خصوصیات فلز مس

خصوصیات و ویژگی های مس باعث شده است که این فلز در صنایع بسیار پر کاربرد باشد. برخ از خصوصیات و ویژگی های مس به شرح زیر می باشد:

  • تمایل آن به اکسید شدن با اکسیژن کم است.
  • به صورت فلز در طبیعت یافت می شود.
  • از قابلیت چکش خواری خوبی برخوردار.
  • از هدایت الکتریکی و حرارتی مناسبی دارد.

تاریخچه مس در ایران

استفاده از مس در ایران قدمت بسیاری دارد. ایران دارای معادن بسیار مس است و از این رو به عنوان یکی از بزرگترین تولید کنندگان مس در دنیا شناخته می شود. در واقع کمربند مس دنیا که بخشی از زمین را در برگرفته است از ایران می گذرد و از جنوب شرقی تا شمال غربی گسترده شده است.

مهم ترین معادن مس در ایران

مهم ترین معادن مس در ایران عبارتند از:

  1. معادن مس سرچشمه و معادن مس خاتون آباد
  2. معدن مس سونگون
  3. معدن مس قلعه زری
  4. معدن مس میدوک

معدن مس سرچشمه

معدن مس سرچشمه در فاصله پنجاه کیلومتری شهر رفسنجان واقع شده و در واقع بزرگترین معدم مس دنیا به شمار می آید. که ذخایر این معدن در حدود 1,200,000,000 تن سنگ سولفوری با عیار هفتاد درصد تخمین زده شده است. بخش‌ های تولیدی مجتمع مس سرچشمه متشکل از معدن، تغلیظ، ذوب، پالایشگاه و ریخته‌ گری‌ ها و لیچینگ است.

معدن مس سونگون

مس سونگون در روستای تخریب شده سونگون در استان آذربایجان شرقی واقع گردیده است. این معدن در یک منطقه کوهستانی به بر روی کمربند مس جهانی واقع شده است. معدن مس سونگون دومین تولیدکننده مس ایران است.

معدن مس قلعه زری

معدن مس قلعه زری در روستای قلعه زری قرار گرفته است که تا شهر بیرجند حدود  ۱۸۰ کیلومتر فاصله دارد. محاسبات انجام شده نشان می دهد که از زمان آغاز به کار؛ از این معدن حدود 4.3 میلیون تن مس استخراج شده و تا حدو یک میلیون تن دیگر ظرفیت دارد.

معدن مس میدوک

مس میدوک در چهل و دو کیلومتری شهر بابک قرار گرفته و با مس سرچشمه در حدود ۱۳۲ کیلومتری فاصله دارد. شروع به کار این معدن نیز همزمان با معدن مس سرچشمه است.

کاربرد مس در صنایع مختلف

از مهم ترین کاربردهای مس در صنایع مختلف می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • استفاده از مس و آلیاژ های آن در صنعت الکترونیک، برق، صنایع فلز کاری، مکانیکی، شیمیایی، متالورژی و…
  • استفاده در ماکرویوها برای هدایت موج اشعه ها
  • استفاده به عنوان ماده مرکببه صورت محلول در شيمی، ماده سمی و يا خالص كننده آب
  • استفاده در صنایع حمل و نقل (کامیون، هواپیما و…)
  • استفاده در صنایع کشتی سازی
  • استفاده در صنایع نظامی برای ساخت توپ، گلوله و پوکه فشنگ
  • استفاده در در الكترومغناطيس و در انواع موتورها، ژنراتورها، ترانسفرمرها و ساير دستگاه های الكتريكی، موتورهای الكترومغناطيس و ماشين بخار وات، لوله های خلاء و لوله های اشعه كاتدی

سخن پایانی

کشور ایران با دارابودن 37 میلیارد تن ذخایر معدنی، از غنی ترین کشورهای معدنی در دنیا می باشد. و به بهشت معادن دنیا معروف شده است. طی بررسی های انجام شده، ایران از 11 معدن مس برخوردار است که در این مطلب 4 معدن معروف به اختصار معرفی شده است.

فراوانی علم و آگاهی همواره بر شما جاری باد.

آهن باکس مرجع قیمت و فروش میلگرد, نبشی, ناودانی و انواع ورق و پروفیل های ساختمانی