معرفی سقف کرومیت

سقف کرومیت یا همان سقف با تیرچه فلزی با جان باز درسال های اخیر در صنعت ساخت و ساز در ایران در حال گسترش می باشد. سرعت نسبتا بالای اجرای این سقف ها به علت عدم نیاز به شمع بندی و شاید قیمت تمام شده کمتر آنها موجب افزایش تمایل برای استفاده از این روش اجرای سقف شده است.

سقف کرومیت

محاسبه و اجرای این نوع سقف ها دارای نکات و ریزه کاری های اجرایی بیشتری نسبت به سایر سقف ها می باشد که متاسفانه در بیشتر موارد نادیده گرفته می شود و در مجموع شاهد وضعیت نامطلوبی در سیستم سقف کرومیت در پروژه های اجرایی می باشیم.

نشریه استاندارد سقف کرومیت

نشریه 151 سازمان مدیریت و برنامه ریزی به نام ” راهنمای طراحی و اجرای سقف تیرچه های فولادی با جان باز در ترکیب با بتن” در سال 1381 تنظیم و منتشر شده است. بدیهی است با توجه به ترکیبی بودن این سقف ها از بتن و فولاد رعایت کلیه ضوابط مرتبط با موضوع مبحث های نهم و دهم مقررات ملی ساختمان لازم الاجرا می باشد.

معرفی اعضا مختلف سقف کرومیت

در شکل زیر قسمت های مختلف سقف های تیرچه فلزی با جان باز یا همان کرومیت نشان داده شده است.

ورق پایینی

فولاد مصرفی ورق پایینی باید با استاندارد ملی شماره 1600 مطابقت داشته و فاقد هرگونه اعوجاج و زنگ زدگی باشد.طبق نشریه 151 عرض ورق پایینی حداقل 10 سانتی متر  و ضخامت آن 3 میلی متراست که تنها در دهانه های کمتر از 4 متر می توان از ورق به عرض 8 سانتی متر استفاده کرد.

میلگرد خرپایی

میلگرد خرپایی به عنوان عضو مورب خرپا عمل نموده و بعد از گیرش بتن، ایستایی لازم را برای تحمل برش وارده فراهم می کند.

نبشی فوقانی

نبشی فوقانی قبل از گیرش بتن بعنوان بال فوقانی خرپا عمل کرده و بارهای فوقانی را تحمل می کند.

میلگردهای تقویتی

دربسیاری از موارد جهت اقتصادی نمودن پروژه از تقویت میلگرد برای بال فوقانی و ورق پایینی استفاده می شود. استفاده از میلگرد تقویتی تنها درصورتی مجاز است که از فولاد نرم AI.AII با رعایت ضوابط جوش پذیری باشد.

دال بتنی

پس از جاگذاری تیرچه ها و بلوک ها بتن پوششی اجرا می شود.

میلگرد افت و حرارت

مطابق نشریه 151 میلگرد افت و حرارت تنها در جهت عمود بر تیرچه ها لازم است.

کلاف عرضی

استفاده از کلاف عرضی در سقف تیرچه کرومیت الزامیست. عرض حداقل کلاف عرضی 10 سانتی متر و حداقل شامل دو میلگرد به قطر حداقل 12 میلی متر می باشد.

بلوک ها

بلوک های مختلفی مانند بلوک سیمانی، سفالی، پلی استایرن و …برای سقف های کرومیت استفاده می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد سیستم سقف کرومیت به منوی دانشنامه آهنباکس مراجعه نمایید.

فراوانی علم و آگاهی همواره بر شما جاری باد.

آهنباکس مرجع آنلاین قیمت میلگرد و آهن آلات